Głośność zamykania klapy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mmmad
    Classic
    • 2012
    • 33

Głośność zamykania klapy

Koledzy wystąpiła u kogoś z Was korozja pod zamkami tylnych drzwi? Chodzi mi o zamki na nadkolu bo zauważyłem po obu stronach pryszcze.
    Gasolina
  • pawelpap
    Ambiente
    • 2010
    • 182

Głośność zamykania klapy

Witam! Mam pytanie, z jaką "głośnością" zamyka wam się tylna klapa bagażnika... jak puszczę ją z góry to dosyć głośno klapie... zastanawiam się czy ten typ tak ma czy amortyzatory się zużyły ???

Komentarz

moga to byc juz amortyzatory, jesli lekko opada juz od gory. Pozatym nie puszczaj klapy z samej gory to mniej bedzie trzaskac :P

Komentarz

• PIETRO1973
        Ambiente
        • 2008
        • 240

Mysle,z e trzeba zauwazyc tu jedna rzecz. Klapa inaczej sie zamyka przy otwartych dzwiach/oknach a inaczej przy zamknietych. Jest to jadnak bardzo duza powierzchnia i prza przed soba sporo powietrza. Jezeli to powietrze ma sie ktoredy wydostac z kabiny to klapa zamyka sie znacznie latwiej i przy tej samej sile przykladanej przez zamykajacego trzaska wyraznie glosniej. Polecam eksperyment.
        przed Virusem
        to wina ROGALA
        http://www.bitvisitor.com/?ref=1E884...CkvxK4XMRf7JiA

Komentarz

• Kajtiii
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 291

PIETRO1973 ma w zupełności rację choć nie sądzę żeby to miało az tak wielki wpływ na zamykanie bagażnika. Cała sztuka tkwi w "technice" zamykania. Jesli ktoś puszcza ją z pół metra to hałas będzie bo jak inaczej? :diabelski_usmiech Wiadomo, zamek też musi "kliknąć" a nie jest z jedwabiu :wink: U mnie wystarczy że puszczę ją z około 10-15 cm i zamyka się cicho, lekko, łatwo i przyjemnie

Komentarz

Pracuję...